28 iulie 2009

Nesimţire URBANă

Nu vă recomand să alegeţi să mergeţi cu bicicleta, ori per pedes apostolorum, pe Blvd. Timişoara, în zona dintre străzile Sibiu şi Braşov. Pentru că s-ar putea să faceţi cunoştină, foarte îndeaproape cu mirosurile şi nu numai cu ele, specifice zonelor de şes, mai precis pseudo-gropii de gunoi Glina.

Urban

Deştepţii de la URBAN găsesc de cuviinţă să spele maşinile de gunoi, direct în curte, curte ce se învecinează cu trotuarul. Astfel încât, stropii fini de apă, ce au făcut cunoştinţă produsele milostiveniei bucureştene, adică gunoaiele de care de abia am catadicsit să ne despărţim, împroaşcă pe oricine a avut proasta idee de a se aventura să împartă acelaşi trotuar cu firma Urban.

Picăturile fetide se aştern pe trotuar şi pe stradă, precum roua dimineţii. Iar apa mizerabilă se scurge nestingherită pe lângă stradă. Mirosul nu este depăşit decât de nesimţirea cu care gunoierii lasă porţile deschise, pentru ca orice a mai rămas în urma procesului de purificare a bietelor maşini de gunoi, să ia drumul şoselei.