21 iunie 2011

maltrataţi de clopoţel

Tito Puente's gonna be dead, and you're gonna say, "Oh, I've been listening to him for years, and I think he's fabulous."
John Winger
Nu ştiu cum să-i mai fac pe oameni să-nţeleagă că dacă se aude o sonerie de bicicletă, nu-nseamnă că vine sfîrşitul lumii. Încerc să mă pun în pielea lor şi să văd de ce reacţiile pe care le au în momentul în care încerci să le dai de-nţeles că eşti prin preajmă, sunt cel mai adesea violent de agresive. Ce procese întunecate se desfăşoară în minţile asuprite de claxoane, de li s-a pus pata acum şi pe biata sonerie. Cred că încetul cu încetul ne transfomăm în nişte mici new-yorkezi, gata de bătaie, la orice oră din zi şi noapte. Păcat că s-a desfiinţat armata obligatorie, la cît de bătăioşi îi văd.

Mai pe româneşte, ba pe-a mă-tii!

Da mama n-are nici o legătură, nici cu pistele de biciclete, nici cu trotuarul, sau cu soneria. Ideea e că îmi imaginez că n-ai vrea să te trezeşti pe nepusă masă cu ditamai roata de 26 în moacă. Tu te gîndeşti cum să bagi piscina-n vilă sau la ce bmw seria 5 să-ţi mai aduci din Germania, sau că e garsoniera mai ieftină decît chiuşaptele, cînd te trezeşti că trece un tembel pe lîngă tine, mai iute decît mintea ta la proba orală la română. Ba mai poartă şi-o cască ridicolă, care oricum nu-i foloseşte la nimic.

Să fim bine-nţeleşi, soneria nu-i înjurătură, aşa cum casa de copii nu-i acasă, iar dacă te opreşte un poliţist, poate vrea să afle o adresă şi nu să te aresteze pentru ceva ce n-ai făcut (da ai face, dacă n-ar fi poliţiştii ăştia). Soneria e pusă acolo, pentru că nu sunt Felicia Filip, să-ţi fredonez De vei pleca.

La urma urmei, dacă stai să te gîndeşti, e chiar amuzat că atît de multă lume crede că Judecata de Apoi poate veni şi sub forma unei sonerii de bicicletă.

În încheiere, dacă tot am aflat că a murit Clarence Clemons (întotdeauna m-am întrebat cum un om atît de mare, se poate mişca atît de elegant pe scenă), ca orice fan MMEB care se respectă şi ştie să depisteze un Springsteen de calitate, vă propun piesa asta



Nu uitaţi, doar în luna iunie puteţi ajuta Spitalul Marie Curie şi Asociaţia Inima Copiilor, donînd 2 EURO prin SMS la 890.