06 septembrie 2012

nesimţirea arivistului de cursă lungă

Ieri într-o emisiune de la Antena 3, Adrian Ursu se întreba candid care o fi legătura între senatorul Iulian Urban (PDL, don't ask!) şi firma de salubritate Urban. Şi a tot ţinut-o danga, langa aşa, timp de cîteva minute. Eu înţeleg că atunci cînd devii părtinitor pe faţă, ţi se pot accepta multe, dar refuz să cred că am băut vreodată cu domnu Ursu de-şi permite să mă ia în balon la modul ăsta?!  Ştiu ce o să-mi spuneţi, că poţi să schimbi canalul dacă nu-ţi convine şi te simţi jignit pe undeva, prin părţile mai sensibile! Dar acelaşi lucru poţi să faci şi în cazul pornografiei, prin urmare, propun ca posturile să se declare deschis pro/anti ceva şi să emită doar după ora 11, cu avertismentul de rigoare.

Acuma, nici domnu Urban nu e curat ca lacrima. Ultima sa gogoriţă, cu asistaţii sociali, are marea calitate să mă scoată din ţîţîni mai abitir ca unul sau doi ex-jurnalişti, deveniţi clerici USL. Chit că s-a mai răcit vremea, se vede că spiritele din contră, se vor încinge şi mai tare, că de, vine campania electorală, mă scuzaţi, războiul civil şi revine pe tapet problema asistaţilor sociali, pe care furnicuţele de români îi ţin în spinare.

Băi Urbane, băi Ursule, problema nu sunt asistaţii sociali (pentru care în continuare nu aveţi statistici, voi nu ştiţi nici măcar cîţi aţi fost la referendum, darămite pe ce daţi banii de la ajutoarele sociale - iar la urma urmelor, banii nu se dau de ieri de azi, s-au dat şi pe vremea lui Tăriceanu, şi pe vremea lui Boc I, Boc II, Ungureanu), problema este o întreagă clasă politică care a chiulit douăzeci de ani de la orele de decenţă, a fumat prin veceuri tot felul de Ţigarete, n-a fost în stare să treacă niciodată clasa şi a trebuit să vină UE s-o ajute să traverseze strada, iar acum, nici bacul nu mai ştie să-l ia. Într-un fel mi-e milă de politicianul român, dar cv-ul lui nu arată prea frumos

  • cinci mineriade
  • două suspendări
  • o duminică a orbului
  • două Constituţii şchioape
  • o lege a lustraţiei expirată
  • un plagiat cît clădirea Guvernului

Apropos de legea lustraţiei, vă daţi seama că dacă aveam legea asta, azi discutam despre efectul razelor gamma asupra anemonelor sau despre modul în care filmează Kubrick şi nu despre umorile unuia ca Dan Voiculescu?