13 decembrie 2013

E de rău sau e de bine?

Intrigat de căderea liberă a lui Barbu din ultimele luni, m-am reapucat de citit Republica absentă. V-o recomand cu căldură. Vine dintr-o vreme în care aerul rarefiat al politicii dîmboviţene nu sugrumase bunul simţ de-a binelea.

Apropos de bunul simţ. Eu cred că enormitatea cu HIV a domnului ministru Barbu nu avea cum să fie ceva spontan, iţită pe loc din puţul gîndirii. O enormitate ca asta se exersează în zile, dacă nu săptămîni. Să nu fi avut ministrul pe nimeni mai milos prin preajmă, care să-i fi şoptit că aşa ceva nu se face? Chiar dorm în  bocanci consilierii lui, pentru că nu cred că nu a împărtăşit cu cineva  părerile lui despre buget, HIV şi cultură?

Acum înapoi la Republica absentă. Chiar pe la început este amintit un barometru, al Metromedia parcă, în care > 60% din români suspină după comunism. În  '99. Prin urmare, poate n-ar trebui să disper într-un alcoolism cronic, după ce am văzut noul sondaj comandat de Adevărul şi să consider că situaţia s-a îmbunătăţit. Vorba lui Barbu Mateescu, să privim cifrele cu mai multă atenţie.

Parcă-s urmăriţi de un blestem profesorii de la FSPA. George Voicu şi scandalul cu antisemitismul lui Liiceanu, Dan Pavel terminat de Gigi, Cristian Preda afară din PDL, Daniel Barbu, Stelian Tănase, Ioan Stanomir ...