26 aprilie 2007

Metallica si filozofia

Asta da carte! Un subiect extrem de provocator. Este prezent pana si episodul cu Napster. Inca nu imi dau seama ce ar putea fi in neregula cu proiectul, mai ales ca editura la care a aparut este una din cele mai respectabile in domeniu.
Orbitoru este foarte circumspect si pesimist atat in ceea ce priveste utilitate cartii cat si in privinta psihicului autorului.
Probabil ca reactia este cauzata si de catre sistemul de educatie romanesc rigid, ce ne-a invatat atat timp ca lucrurile se impart in lucruri serioase si lucruri marunte, neimportante, iar acestea nu se intrepatrund niciodata. Din pacate pentru noi, lucrurile nu stau asa. Imi aduc aminte ca am citit acum ceva vreme ca serialul Sopranos a fost considerat un subiect demn de un semestru in universitatile din America de Nord. [Bine, a mai fost declarat si cel mai important eveniment cultural din America, dar asta este o alta poveste, va trebui sa ma credeti pe cuvant, nu mai gasesc link-ul].
Avantajul in cazul abordarii unui subiect alternativ de studiu cred ca rezida in noile perspective pe care le poate oferi cat timp resursele clasice au fost epuizate. Dar asta se stie deja. Cred ca ar trebui sa vedem din ce in ce mai des si in scolile noastre cursuri despre subiecte alternative.