22 aprilie 2009

Skillz II

Nu este puţin lucru pentru cineva să afle la ce se pricepe să facă în viaţă. Eventual, cu cât mai repede cu atât mai bine. Eu am aflat asta the hard way. Dar nu toţi avem norocul ăsta. La fel cum, nu toţi câştigăm la loto, nu toţi avem o echipă de fotbal, un tată preşedinte, etc.

adevarul fail

Dar sunt momente în care devii optimist. Mai ales atunci când îţi dai seama că tu nu ai fi scris niciodată aşa ceva

Concluziile studiului au fost făcute publice în aceiaşi perioadă cu sentinţa în procesul Sweden's Pirate Bay, în care patru persoane au fost judecate pentru că au spart codul celebrului program de descărcare a fişierelor audio BitTorrent.

Acum stau să mă întreb, dacă tot ne îngroapă în cărţi inutile [îţi dau un sfat, dacă n-ai citit Tom Sawyer până la vârsta asta, renunţă, este inutil să te mai apuci acum], nu ar fi mai bine să se apuce ei să le citească mai întâi?

Au scris despre treaba asta

Andrei Spinei - Ce a înţeles Adevarul din procesul Pirate Bay

Zoso - Ce a înţeles Adevărul din Bittorent

despre procesul TPB a scris

Bogdan Manolea - Primul verdict în cazul Pirate Bay

iar un articol despre implicaţiile pe care le are decizia judecătorească găsiţi în The Guardian

What does the Pirate Bay verdict mean for innovation?

Dacă vi se pare că este un caz izolat sau o scăpare minoră, vă înşelaţi amarnic. Nu este decât unul dintr-un şir nesfârşit de eşecuri ale departamentelor de resurse umane, ale managerilor din presa românească. Acum ceva timp, mă simţeam vinovat pentru că mă legam de prostii precum cea din Clujeanul.ro. Dar m-am înşelat. Oamenii ăştia şi-o merită. Pentru că inepţiile de mai sus nu sunt scrise de un jurnalist prost instruit şi nici nu e vina internetului pentru faptul că ei nu pot înţelege un lucru simplu, precum compentenţa. Sunt scrise de un om leneş, care preferă în loc să se documenteze, sau mai bine zis, să înveţe o limbă străină, de preferinţă limba engleză, şi după aia să arunce, vorba cuiva, câteva cuvinte în căsuţa aia de pe Google, ei bine, preferă să scrie primul lucru ce îi vine în minte. Că a văzut filmul ăla cu Angelina Jolie, cu hacări, şi tot prostul ştie că în afară de binili care învinge, tot ce înseamnă calculatoare e cu coduri care se sparge ca semniţele. Şi am putea să o ţinem aşa la nesfârşit.

Se pare că nici cei care se ocupă de siteul Adevărului nu sunt mai breji, în loc să profite de comentarii şi să corecteze greşala, ei cenzurează comentariile,

moderare comentarii adevarul fail 2

dar lasă articolul nemodificat, din cauza asta, presa nu va învăţa nimic din ceea ce înseamnă internet şi valoare dată de cititori. Asta îmi aduce aminte de motto-ul de pe blogul lui Roger Ebert

"The comments from readers ... are about the best you will see on a blog."
-- Computerworld magazine

Dar nu e aşa, noi suntem deştepţi, iar cititorii noştrii sunt nişte fraieri care înghit pe nemestecate Walter Scott, Sergiu Nicolaescu, Marin Preda. Dacă intră Nicolaescu, intră orice.