13 august 2009

Singurătatea copistului de cursă lungă

Cotidianul continuă seria de articole anonime (abia acum am observat că cineva a avut curajul să semneze elucubraţiile cu pricina) de o factură cel puţin îndoielnică şi publică astăzi un pseudo-articol acuzator, cu privire la textele scrise de către Vladimir Tismăneanu, înainte de plecarea acestuia din ţară.

Numai că Brânzovenescu de rezervă de la Cotidianul reuşeşte în finalul articolului să îşi dea cu stângul în dreptul, repetând bucăţi de text. Probabil că tastele i-au jucat feste, sau a preluat cu ctrl şi a dat click din greşeală … oricum nu contează. Mulţumiri Orbitorului care mi-a atras atenţia asupra aspectului suprarealist al întregii poveşti. Nistorescu copiază un text din Jurnalul Naţional, după care se copiază singur, este un delir al Ctrl+V-ului.

cotidianul despre tismaneanu

Dacă Iulian Comănescu deplângea mai deunăzi, calitatea comentariilor de pe diferitele site-uri ale ziarelor româneşti, astfel de catastrofe jurnalistice nu au decât a înteţi gradul de mizerie şi invective ce sufocă comentariile articolelor.

Păcat de curentul consumat.

  1. Vladimir Tismăneanu - Infinita abjecţie Nistorescu plagiază Jurnalul Naţional
  2. Ioan T. Morar - Volo, lasă-l în jegul lui, care o să-l sufoce

Vladimir Tismăneanu remarcă faptul că nici măcar nu s-a depus un minim efort în a scrie prostiile, ele fiind preluate dintr-o campanie mai veche, din Tricolorul şi Jurnalul Naţional.

cunosc cel puţin o persoană care acum se ruşinează cu faptul că a fost colegă de facultate cu Nistorescu