22 mai 2012

hai cu Eurovisionu

Să vă zic una bună rău, că tot a început Eurovisionu de la Baku. La un moment dat, iese la iveală că guvernul azer a cumpărat doi măgari la preţul pieţei din Germania, adică vreo 40 k de ieuro. Nişte puşti puşi pe şotii iau autorităţile peste picior şi se trezesc arestaţi, bătuţi şi fac închisoare timp de un an. Sunt eliberaţi de abia cînd se sesizează comunitatea internaţională.

Vi s-a părut soft? Uite una şi mai bună. O ziaristă începe să publice articole cu privire la afacerile dubioase în care era implicată familia prezidenţială. Primeşte ameninţări şi este spionată în propria-i casă. Pe internet apare şi un clip cu ea făcînd sex cu prietenul ei. Îşi cumpără un cort şi şi-l instalează în sufragerie, pentru a se feri de camerele plantate în ziduri. Pe primele le scosese chiar ea din pereţi. Renunţă la cort pentru că i se părea extrem de incomod.


"No, in my room," she says. "So that they could not..." she mimes surveillance again. "But after I tried to get into it and out of it, I realised... phew. It's too complicated. So I stopped using it. Let them see everything. It's nothing to be ashamed about."
via Eastern Approaches - The gentle art of protest

Sper că v-am făcut să vă gîndiţi şi la lucruri mai serioase, atunci cînd o să vă uitaţi la prostia aia de concurs. Că tot se băteau jurnaliştii români cu pumnu în piept de cît e de frumos la Baku. Să locuiţi voi acolo!