31 august 2007

Cum sa te retragi arzand un milion de lire sterline




Boing Boing KLF: Burn a Million Quid (video) and The Manual (e-book) m-a facut nostalgic. Oare cine isi mai aduce aminte de ei? Din cate am observat, numai maniacii. Probabil ca nostalgia e provocata si de toata isteria celor zece milioane de euro, marele pot de la loteria romana. Performanta KLF ar putea fi un raspuns bun la toti cei care si-au cumparat un bilet, chiar daca in mod obisnuit nu fac lucrul acesta. Iata ce au facut altii cu banii. Oricum, cine a observat atent subiectele de discutie in presa si la televizor din ultimul timp, poate trage concluzia ca nu prea mai conteaza ce se intampla in jurul nostru, atata timp cat nu are si o cifra imbarligata in jurul sau. Ce Ontanu, ce Ganea, cand noi avem de gasit un milionar si un miliardar, pentru a-l afisa in mijlocul gloatei de Becali wannabees.

Pentru cei care nu sunt pe deplin familiarizati cu istoria milionului de lire exista o pagina destul de consistenta pe Wikipedia.

Am vazut ca nu multa lume este de acord cu eticheta artistica si nici nu cred ca este nevoie. Pentru mine inseamna ceva, chiar si numai pentru faptul ca au avut mai mult de suferit de pe urma acestui episod. Cat de ironic poate sa fie? Daca nici dupa ce arzi ce au altii mai de pret si nimeni nu te crede, ce iti mai ramane de facut? Morala povestii poate fi, sa nu spui intotdeauna cu voce tare ce gandesti, pentru ca s-ar putea sa se indeplineasca.