19 ianuarie 2009

Cel mai prost din curtea şcolii

Cum poţi să te faci de râs ieftin în ziua de azi? Foarte simplu, spui că nu crezi în Zeitgeist. Nu ştiu dacă mi-am făcut cadou o nouă marotă, sau filmul ăsta chiar mă urmăreşte, dar a devenit leit motivul ultimelor zile.
Din păcate, observ cum din ce în ce mai mult, lumea din jurul nostru a devenit o dictatură a oamenilor care s-au sacrificat pentru binele nostru. Pe credit. Iar pentru asta, noi ceilalţi, mujicii, trebuie să le fim profund recunoscători. Pentru că ei lurează întru fericirea noastră. Iar când nu lucrează întru fericirea noastră (dacă i-ar vedea Noica) atunci plătesc rate la bancă.
Zeitgeist nu este un film periculos prin ceea ce spune în mod direct. Ci pentru că este un film care îţi permite să îţi iei din el exact ceea ce îţi trebuie. Nu eşti o fiinţă religioasă, dar insişti că adevărul este dincolo de noi. Nici o problemă, avem exact ceea ce îţi trebuie. La cererea telespectatorilor, conspiraţia iudeo-masonică se întoarce. Eşti o persoană religioasă, care s-a săturat să dea socoteală pentru ceea ce face? Imediat! Avem pentru tine ceva croit pe măsură. O nouă apocalipsă!
Dar dacă tu, mic sclav într-o lume gen Matrix, condusă de Rockefelleri, Ţiriaci sau Patrici, te hotărăşti la un moment dat să îţi faci o firmă, să munceşti pentru tine, cum îţi explici lucrul ăsta? Tot ca pe o conspiraţie a banului?
Ce mi se pare complet ironic la toată povestea asta, este că tocmai cei mai inteligenţi dintre noi, sunt exact cei care depun primii armele, cei care şi-au dat seama cum funcţioneză toată treaba, cu evrei şi cu masoni, cu banii cu care ne-au făcut sclavii lor. Sunt primii care sunt dispuşi să joace după cum le cântă presupuşii lor stăpâni. A, mă scuzaţi, ei s-au sacrificat, pentru noi, proştii, care încă mai credem că ducem o viaţă liberă, că putem decide singuri asupra vieţii noastre, că dacă am făcut o prostie, plătim pentru ea, deoarece fiecare este responsabil pentru faptele sale, nu pentru că este Keanu Reeves un actor prost. Mieii de ei.
Şi nu, scopul în viaţă nu este să stai cu burta la soare. Dacă există o conspiraţie, atunci este o conspiraţie a prostiei.