13 aprilie 2009

CTP

mă uitam ca viţelul la poartă nouă, sau mai degrabă la emisiune nouă, aici, şi revăzându-l pe CTP, mi-am adus aminte de o inepţie epocală pe care am auzit-o vineri, la emisiunea pe care o patronează, cu onor, alături de Emil Hurezeanu. Spunea măreţul ziarist, Prometeul clubului auto român de presă, cum că, vezi doamne, partidele istorice nu au prins la alegători în nouăzeci, pentru că reprezentanţii lor arătau groaznic, înfiorător, arogant, înspăimântător, pentru bieţii muncitori de la Vulcan şi bietele ţesătoare de la APACA, prin urmare, aceştia nu s-au putut identifica cu ei, şi au votat zâmbetul lui Iliescu şi pulloverul lui Roman.

Sigur că da, mi-l şi imaginez pe Ion Raţiu pritocind în sine lui, înainte de teve, cu ce să îi sperii eu pe pacifiştii de la IMGB? Da, ştiu! Un papion, dar pe unde l-am pus. Gata, l-am găsit! Acum să îi văd dacă îi ţine, moşer!

Cât de cretin şi neruşinat poţi să fii pentru a susţine aşa ceva în 2009? La fel ca şi pentru articolul cu Băi Majestate!, nu dau doi bani pe toate articolele bune scrise de CTP, pentru că nimic nu spală ruşinea unor astfel de vorbe. Ar trebui să stea în casă cam cât au stat comuniştii la putere în România, să nu mai iasă la televizor, de ruşine, dar nu e aşa, foştii politruci nu au ruşine.

Ne-au trebuit douăzeci de ani pentru a ajunge aici. Nici noi nu suntem departe de Moldova, doar că la noi mai este o spoială de imagine occidentală, dar dacă râcâi puţin sclipiciul televiziunilor, o să dai de acelaşi analfabetism care ne caracteriza şi la începutul anilor nouăzeci.

Mai ţineţi minte ce le transmitea Brucan, greviştilor foamei din Piaţa Universităţii, în ‘90? Să meargă să mănânce o friptură. După care, s-a lăbărţat ani de zile la televizor, în compania lui Lucian Mândruţă, care nu contenea a-i mai spune domn’ profesor! Care domn’ profesor, domn’ Mândruţă? Unde studiase Brucan realismul socialist? Iar acum, Lucian Mândruţă îl spală pe Dan Voiculescu, îi ia interviuri lui tiriu-tiriu-tiriu, EBA, iar CTP dialoghează cu fostul director de la Europa Liberă.

Dacă ar mai fi trăit, Nicolaei Ceauşescu ar fi luat un Valium şi s-ar fi dus la culcare, pentru că nu mai înţelegi nimic din ce vezi la televizor.