21 aprilie 2009

Just do it

De fiecare dată când văd o ştire la televizor despre case sau şcoli în paragină, şi văd corul bocitoarelor pentru ajutoare de stat ... mă gândesc că se poate şi altfel. De exemplu, ca aici
Their livelihood was being threatened, and they were tired of waiting for government help, so business owners and residents on Hawaii's Kauai island pulled together and completed a $4 million repair job to a state park -- for free.
via Cato-at-Liberty


UPDATE: păstrând spiritul ştirii de mai sus, am lăsat postul neterminat. Ideea pe care vroiam să o subliniez este că oamenii ignoră de obicei, în astfel de cazuri, faptul că banii care le lipsesc, le-ar furniza ceea ce ei au deja, forţa de muncă şi materialele. Banii nu sunt decât un mijloc prin care şi-ar procura nişte resurse pe care ei deja le posedă, doar că nu sunt obişnuiţi să se uite în jurul lor. Este ciudat cum şi după douăzeci de ani, oamenii nu reuşesc să se concentreze asupra comunităţii şi păstreaza relicvele unei culturi patriarhale, după cum ar spune unul dintre profesorii mei.

Powered by ScribeFire.