26 ianuarie 2011

Ferentari

treidindoi
Gergő Pulay e un antropolog de 30 de ani din Budapesta, şaten, cu ochelari, care a citit într-o carte scrisă de istoricul Lucian Boia frazele următoare: „Marea obsesie de acum a românilor e legată de ţigani. Asta-i face să se simtă ca într-o cetate aflată sub asediu”. A vrut să ştie cum vine sentimentul ăsta, de „cetate sub asediu”.
Şi aici e un proces foarte interesant, dar nu prea pot să vorbesc despre asta, pentru că e vorba despre cum gândesc locuitorii Bucureştiului despre zona respectivă. Când am ajuns acolo, am înţeles că stigmatul teritorial e aşa de puternic în cazul ăsta, încât există tentative de opoziţie în faţa primei tendinţe, cea de respingere. Ceea ce înseamnă că spunem cumva invers faţă de ceea ce s-a spus înainte. De fapt, tot timpul adevărul e undeva la mijloc.

de aiciDin învăţăturile unui maghiar despre Ferentari

Puteţi să încercaţi să citiţi tărăşenia la pachet cu articolul despre manele. Mi-a adus aminte de când făceam naveta între şcoală şi bar, zi şi noapte, în timpul facultăţii. Uneori se întâmpla să vezi pus în practică noapte, ce învăţai în teorie ziua, şi invers. Dar mă rog, asta este altă poveste.

Cât de cul sau de uncul este povestea, puteţi judeca domniile voastre singuri.

via proddit