24 martie 2011

Impresii de navetist

Până am să mă laud plenar cu noile achiziţii (practic mi-am schimbat bicicleta, am rămas cu ghidonul, cadrul, cauciucurile/janta şi pipa vechi, restul, graţie lui Sebastian - of freeridebikes fame, sunt complet noi)

  • când la meteo se anunţă vânt moderat, ciuleşte urechile, altfel rişti să ajungi de râsul şoferilor pe Şoseaua Alexandriei, dând mai abitir ca un hamster din foaia a doua şi pinionul 5/8, doar pentru a rămâne pe loc
  • bucureştenii suferă în marea lor majoritate de toxoplasmoză, altfel nu-mi explic de ce le place aşa de mult să sară de pe refugiile de tramvai direct în stradă, să traverseze pe roşu, să aştepte RATB-ul pe şosea. În zona Pieţii Rahova, pensionarii sunt cei mai încăpăţânaţi. Zilele trecute era să intru în sacoşele unei mamaie, chit că-i făcusem semn de la un kilometru că să nu se dea jos de pe trotuar. Am observat că se uită la tine, văd că le faci semn din cap să nu treacă, dar ei tot pe a lor o ţin. O fi dat drumul Oprescu la şoseaua suspendată şi invizibilă.
  • la bulivar nu înseamnă pe pista de biciclete. Pentru ameţiţii care s-au rătăcit şi au nevoie de un drum în viaţă, mai precis de o pistă de biciclete care să le indice traseul spre casă, eu aplic metoda depăşitului milimetric. Poate, poate, s-or trezi şi ei din letargie şi vor înţelege că pista de biciclete nu este acasă pe canapea.
  • regula de bază este că mai întotdeauna, şoferul care o ia la stânga dreapta, nu va semnaliza. NU. VA. SEMNALIZA. deloc. Aşa că luaţi-vă toate precauţiile, strângeţi din dinţi, mergeţi mai departe.
  • nu care cumva să vă manifestaţi ostil pe stradă faţă de şoferi, pentru că nu se ştie când vă veţi întâlni cu ei şi nu veţi mai avea avantajul primului venit. În plus, ţineţi minte că voi sunteţi cei fragili, nu piţipoanca care dă cu piciorul la portieră, după ce a pus avariile pe banda a doua
  • singura maşină care îţi iese pe contrasens când eşti încă pe banda întâi din direcţia ta de mers, va fi un mercedes clk cu numere noi
  • dacă vezi un brad pe Prelungirea Ghencea în mijlocul străzii, opreşte-te şi dă-l la o parte, pentru că nu va mai opri altcineva.
  • obişnuieşte-te cu claxonul inutil. Şoferii sunt atât de isterici încât vor claxona când te observă ei, cei paranoici de la o sută de kilometri, cei nesimţiţi de la cinci centrimetri. Distanţa de claxonare este invers proporţională cu dimensiunea maşinii şi amplitudinea şi fidelitatea HI-FI a claxonului. Obişnuieşte-te, pentru că împarţi şoseaua cu toate animalele.
  • când eşti pe bicicletă, iar un alt biciclist te depăşeşte regulamentar, nu accelera ca neghiobul doar pentru că ai descoperit că a doua foaie merge mai repede decât prima. În plus, rişti să-ţi cadă pălăriuţa de pe cap.

cam atât ...

a, uitam muzica de navetă