09 martie 2012

Reddit Test PAC

all-080347

What we aim to do is make an example out of Lamar Smith and anyone else who threatens to undermine the constitutional freedoms enjoyed by individuals who engage in creating and sharing ideas and content in the digital age.

sursa

Cred că toată lumea ştia că se va ajunge aici. Politicienii ar face bine şi ar începe să-şi facă conturi pe majoritatea saiturilor şi reţelelor sociale mari, pentru că un nou mod de a face politica se iveşte la orizont (pe limba lor, uitaţi de bloguri fără comentarii şi fără posturi, e timpul să vă puneţi cu burta pe carte).

Fraza cheie în citatul de mai sus este make an example. Exemplul se referă la faptul că lumea s-a schimbat, iar politicienii trăiesc încă visînd la trecutul glorios şi sorbindu-şi cocktailurile pe marginea piscinei (proastă metaforă).

Pe scurt. Mai mulţi useri de pe reddit, organizează un Test PAC cu care vor să îl înfrîngă pe senatorul Lamar Smith (iniţiatorul SOPA şi PIPA). Mi se pare interesant că ţinta („bietul” Lamar Smith) a fost aleasă prin intermediul unui sondaj. Chestia asta cu sondajul transcede idea de republicani şi democraţi. Data viitoare s-ar putea să fie un democrat care a călcat în străchini.

Scopul principal al acestui PAC va fi să strîngă bani pentru a convinge (prin intermediul clipurilor etc.) alegătorii din districtul lui Lamar Smith să voteze cu un alt candidat al Partidului Republican. Alegerile din districtul lui Smith sunt semi-deschise, ceea ce înseamnă că pot participa atît republicanii, cît şi democraţii (care însă nu mai pot vota în alegerile Partidului Democrat). O schiţă a strategiei o găsiţi în documentul ăsta.

Reddit nu este la prima încercare de acest gen. Probabil cea mai cunoscută este Marşul pentru restaurarea normalităţii de anul trecut (de acum doi ani, mamă ce-a trecut timpul!), organizat de Colbert şi Stewart.

Apropo, Mr. Smith chiar e un film fain, dacă aş fi consilierul unui politician, l-aş trece pe lista lecturilor obligatorii.

via Boing Boing