22 ianuarie 2014

cînd mizeria devine normă

Cred că trăim vremuri istorice. Poate o să vi se pară exagerat, dar diavolul stă în detalii. Pentru că nu mai urmăresc constant evenimentele de la televizor, unele ştiri trec razant pe lîngă mine, dar altele mă pun pe gînduri cît pentru zece ani.

Probabil că aţi auzit de povestea sordidă a atacului Antenei 3 împotriva taberei Băsescu/Pora. Nimic nou sub soare, chestia asta deja durează de atîta timp, încît tare-mi-e teamă că vor trebui s-o introducă şi-n manualele de istorie.

Însă detaliile mizerabile ale atacului Antenei nu alcătuiesc decît vîrful aisbergului. Cel puţin aşa cred eu. Miza a ceea ce vom vedea anul acesta va fi o schimbare în ceea ce oamenii percep ca fiind normal să vină din partea cealaltă a ecranului.

Fără îndoială că mulţi dintre domniile voastre mai scapă cîte-o înjurătură printre dinţi, din cînd în cînd. Dar probabil că nu v-aţi fi aşteptat ca şi televizorul să vă înjure, la rîndul lui. Ei bine, mai acordaţi-le cîteva luni şi pregătiţi-vă să fiţi luaţi la palme pentru că bunul simţ a sucombat din lipsă de oxigen.