31 martie 2014

regatul meu pentru un link

N-aş fi crezut că un link cu valoare de recomandare ar putea stîrni o tevatură aşa mare. Semn că nu linkul e de fapt, mărul discordiei.

Dar mai întîi, faptele, pe scurt.

Site-ul revistei GDS, 22 conţinea în zona de recomandări, un link către site-ul ILD (În Linie Dreaptă). Recent, Vasile Ernu şi Peter Manu îşi revendică paternitatea asupra scoaterii linkului de către cei de la GDS de pe site, pe motive de grave păcate ale ILD.

Vladimir Tismăneanu răspunde în ILD şi vorbeşte despre şantaj, iar Dragoş Paul Aligică avertizează asupra creării unui precedent.

Cred că Horia Roman Patapievici ar trebui să-şi actualizeze analiza cu privire la subiectele disputate în cultura românească ...

Ca lectură suplimentară, ar fi util serialul (mi-aş fi dorit să pună un tag pentru tot serialul, ca să poată fi selectat mai uşor) lui Dorin Tudoran, Oportunism. Gargară. Escrocherie.

Parcurgeţi cînd aveţi timp, linkurile de mai sus. O să vă amuzaţi (un amuzament amar) de preocupările înalte ale unor oameni altminteri onorabili, în 2014. Nu ştiu cum or părea lucrurile acolo, pe scenă, în vîltoarea încleştării de idei, dar din scaunul spectatorului (la strapontine) arată trist, jenant, meschin, mărunt, ridicol.