22 octombrie 2007

Politicienii nostri, electoratul lor

No! Acum, dupa toata inflatia de talk-show-uri, iti vine sa te gandesti singur, in sinea ta. Chiar este o problema cu aceasta mult blamata clasa politica romaneasca? Si cum sunt suspicios din fire am vrut sa o trec printr-un filtru.

Doua intamplari legate strans intre ele de frigul din afara m-au facut sa ma gandesc mai bine. Lucrez la o firma ce isi are sediul intr-un apartament inchiriat. Pana aici nimic nou. Senzationalul, in direct, dan diaconescu este ca persoana ce se ocupa de treburile administrative s-a hotarat sa renunte la acest mecenat, bineinteles fara sa catadicseasca a anunta, inca de acum o luna. Astfel ca zac acum in frig si tremur de frig. Prostia invinge, coafura rezista!

A doua intamplare este legata de blocul in care locuiesc. Acesti tembeli de locatari, numiti si proprietari in unele acte oficiale romanesti, au hotarat sa nu porneasca caldura, chiar daca tot ei au fost cei care si-au instalat toata vara apometre, pe nervii mei slabiti de zgomotul facut de muncitori. Si iarasi dardai de frig. Prostia invinge, coafura rezista!

Acum, intrebarea mea este urmatoarea. Cu ce sunt mai inteligenti electorii fata de politicienii care ii reprezinta? Vedeti pe undeva ca romanii se descurca de minune cu vietile lor si numai netrebnicii de politicieni le pun bete in roate? Din pacate inclin sa cred ca ne meritam unii pe ceilalti cu prisosinta. Ba mai mult, vad un fel de concurs intre electorat si politicieni, cine da dovada de mai multa prostie, castiga un balon de sapun!