20 ianuarie 2009

Principiul Terţului stupid*

 

Tot despre legea HI-FI, pe blogulu lui Varujan Pambuccian

Nu ştiu dacă v-aţi uitat la ştiri ieri seară, dar o perlă mi-a atras atenţia în special. Cea cu ascultarea telefoanelor. Şi abia trecu’ reportajul, că ce mai tunet, ce mai zbucium. Toată lumea isterizată de probabilitatea ca bipurile cu număr ascuns să fie înregistrate. Convorbirile gratuite de pe Cosmote la fel. Păi ce, dacă sunt moka, trebuie să fie şi private?

Nu ştiu la ce v-aţi gândit voi prima dată, dar eu am avut imaginea unor spaţii de stocare imense, în care se aude ca un murmur înfundat, un milion de voci, toate în acelaşi timp. Ce şi-o fi zis moromete, moamăăă ce de harduri trebuie să îşi ia ăştia, acuma să te ţii. De ce să nu înregistreze şi filmuleţele uplodate pe trilulilu, youtube, metacafe, filmele şi manelele descărcate în fiecare zi? Sau înjurăturile din trafic? Iar la sfârşit, ne facem cu toţii conturi şi ne distrăm până ne ia mama dracului.

Cu câteva zile în urmă, Mihnea Măruţă se întreba ce anume ar trebui să facă ziarele, pentru a-şi recâştiga cititorii. Grea întrebare, la care nu am răspuns. Da’ ştiu ce nu ar trebui să facă. Să procedeze precum voinicele noastre televiziuni (nu am înregistrări, nu stau să fac genealogia prostiei în mass-media românească) şi să se transforme în Casandre de serviciu, căinându-ne pe noi, biete animale la ferma lui Big Brother. Oamenii ăştia cred că îşi fac reportajele pe chat sau pe mirc.

chioru’#1:Ai auzit tu, că vrea guvernul să ne asculte telefoanele! Rolf!

surdu’2:wtf? Ce-ai zis? Camioanele?

Trebuie neapărat să scriu ceva pe hi5, dar mai întâi să nu uit să dau şi ştirea la teve.

Din păcate pentru hecantele noastre de ocazie, nu va catadicsi nimeni a ne înregistra convorbirile, iar noi vom trebui să ţinem minte în continuare, când e ziua prietenei noastre, ce îşi doreste de belăntaines day, ce ne-a zis să cumpărăm în drum spre casă, etc. Naşpa.


Art. 4. - Datele necesare pentru urmarirea si identificarea sursei unei comunicari cuprind:
a) in cazul retelelor de telefonie fixa si mobila: numarul de telefon apelant, precum si numele si adresa abonatului sau ale utilizatorului inregistrat;
b) in cazul serviciilor de acces la internet, posta electronica si telefonie prin internet: identificatorul/identificatorii alocat/alocati utilizatorilor; identificatorul de utilizator si numarul de telefon alocate pentru efectuarea oricarei comunicari prin reteaua publica de telefonie; numele si adresa abonatului sau ale utilizatorului inregistrat, caruia i s-a alocat o adresa Internet Protocol (IP), un identificator de utilizator sau un numar de telefon, la momentul comunicarii.

Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt,

aruncaţi un ochi p’acilea,

http://clickio.ro/2009/01/internet/mai-multi-clienti-si-bugete-mai-mari-vs-urmarirea-emailurilor-si-telefoanelor/

si p’aici

http://avadani.hotnews.ro/ne-asculta-sau-nu.html

dacă aveţi mai mult timp, şi minte, citiţi şi legea cu pricina

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_13906/avocatnet.html

__________________________________

* cine ştie de unde vine terţul din titlu are o bere neagră de supărare de la mine