22 august 2007

Violenta si jocurile pe calculator sau despre Fratii Grimm cu mânie!


"Violence has always been and remains a central interest of humankind and a recurrent, even obsessive theme of culture both high and low ... It engages the interest of children from an early age, as anyone familiar with the classic fairy tales collected by Grimm, Andersen, and Perrault are aware. To shield children right up to the age of 18 from exposure to violent descriptions and images would not only be quixotic, but deforming; it would leave them unequipped to cope with the world as we know it." Judecatorul Richard Posner

via Techdirt si Slashdot

Cred ca este unul din cele mai puternice si convingatoare apeluri pentru o atitudine cat mai onesta si matura cu privire la reglementarea vanzarilor jocurilor cu continut violent. Sinceritatea si bunul simt cuprins in aceasta remarca, extinde aplicabilitatea ei dincolo de cazul specific al violentei jocurilor video, catre cadrul mai larg al gradului de expunere la violenta in cazul copiilor. Aerul calm al enuntului m-a facut si pe mine sa ma intreb Cine mai este si Richard Posner?) si am aflat ca nu este chiar strain de noua tehnologie. Considerat unua dintre cele mai importante voci in domeniul legal din Statele Unite, daca nu chiar cea mai influenta personalitate din domeniul jurisprudentei americane, Posner este cel care a jucat rolul mediatorului in procesul Microsoft, impreuna cu economistul Gary Becker scrie un blog, iar mai nou, tine conferinte in Second Life [cred ca a fost prima data cand mi-am dorit sa fi avut cont aici].


Daca mai crede cineva ca disputa asupra reglementarii vanzarii jocurilor violente [a nu se confunda cu jocurile tampite de-a binelea]este outdated ar trebui sa incerce aici.