Cel putin la nivelul individual. Mai precis Parlamentul European a respins joi in plen, propunerea de interzicere a accesului la internet a celor care folosesc programe de file-sharing. Initiativa vine impotriva strategiei "dupa trei abateri afara", propusa de Franta (cunoscuta si sub numele de strategia Oliviennes) de a interzice accesul utilizatorilor dupa ce acestia au fost identificati in trei situatii diferite ca incalca drepturle de autor.
Foto: John and Mel Kots
Votul a fost strans, 314 dintre membrii Parlamentului European votand in defavoarea pedepselor, in timp ce 297 dintre parlamentari au votat pentru.
Unul din purtatorii de cuvant al institutiei europene, Malene Folke Chaucheprat, a declarat ca votul arata ca ...
membrii Parlamentului nu au dorit sa dezechilibreze balanta intre interesele proprietarilor drepturilor de autor si cele ale consumatorilor, iar masuri precum deconectarea de la reteaua de internet ar trebui evitate.
Open Rights Group observa ca decizia vine ca urmare a disproportionalitatii masurilor punitive, si a lipsei de garantii pentru utilizatorul final. Se observa in raport si faptul ca aceste masuri nu vor duce la disparitia fenomenului de file-sharing.
Sursa:
via: Slashdot
UPDATE: s-a mai scris despre decizia Parlamentului European
Linux World
Sincer, si mie mi se pare ca solutia propusa de Franta seamana mai degraba cu tunsul cu drujba. Nu prea vad cum s-ar putea pune in practica expulzarea celor prinsi cu file-sharingul mic. Sunt prea multe exemplele in care daca nu iti place un anumit lucru, nu functioneaza interzicerea lui.