07 martie 2012

Şova istoricul

Dan Sova a facut o mare gafa.
zice Ponta, care-l trimite la Washington să studieze la Memorialul Holocaustului (apropos, ce frustări au unii, majoritatea comentariilor pe le-am citit sunt antisemite!). N-ar fi mare brînză. Nu-i nici primu, nici ultimu bădăran politic care îşi dă cu presupusu despre neşte cestiuni care nu-l privesc.



Ups! Am greşit! Chiar îl privesc, pentru că dacă vă uitaţi pe cv-ul domnului Şova, acesta a urmat cursurile Facultăţii de Istorie din Bucureşti. În cazul ăsta, chiar nu mai e nevoie să mai facă vizite de lucru la Washington. Mai bine se duce şi se culcă pentru următorii cincizeci de ani.


Am revăzut clipul din emisiunea lui Gheorghe şi mă uit cu surprindere cît de sigur este pe el şi cum aruncă numele lui Teşu neglijent, de parcă un cor de aplaudaci trebuia să-l prindă din zbor şi să scoată un oftat de admiraţie, Mamă, ce cult în cap îi Şova! Ştie de nenea Teşu! Pfiu, mîine, poimîine poate ne-o zice şi de Gobineau ... Problema cu siguranţa şi certitudinile de nezdruncinat ale domnului Şova este că se uită nişte rinoceri la el şi zic, ia uite-l şi p'ăsta! Sigur ştie ce zice, altfel n-ar privi aşa încruntat/zeflemitor.
 



Emisiunea lui Gheorghe devine din ce în ce mai interesantă. La cît de analfabeţi sunt oamenii noştri politici, nici nu trebuie să-ţi baţi capul cu pregătirea emisiunii. Îi laşi să se desfăşoare, le gîdili puţin orgoliul şi le arunci din cînd în cînd nişte torpile în genul ăsta. Da ce zici ... cum ţi se pare ... Crezi că Arsenal merita victoria?şi spectacolul-i asigurat. Da tot nu înţeleg, cum mama mă-sii să zici că ai fost greşit înţeles, mai ales cînd ai pierdut şi nişte zile prin amfiteatrele Facultăţii de Istorie. Asta-i ca şi cum aş zice io că naţional-socialismul este o doctrină blîndă. Sau că Leo Strauss ar fi fost agent al Uniunii Sovietice. Neah, nu-s prea inspirat azi. Am găsit! În '89 a fost o revoluţie! Hai că n-a fost aşa greu.